Внимание! Форум переехал на новый адрес: Форум Мамочки Запорожья http://z-mama.zp.ua/

Дорогие наши форумчанки, пришло то время, когда наш форум вырос, поэтому добро пожаловать на новый обновлённый сайт z-мамочек и форум

Для того, чтобы общаться под старым ником, вам нужно:

  • нажать на: вход, забыли пароль, написать свое имя пользователя (ваш ник) и почту на которую зарегистрирован пользователь
  • затем зайти на эту самую почту, открыть письмо которое пришло от z-mama.zp.ua, скопировать пароль password: пароль и перейти по ссылке, которая выше
  • пишет, что пароль активирован. Сохранить его, теперь нажать "вход", снова написать имя пользователя и вставить пароль
  • Если возникают трудности, зайдите сюда
  • Огромная просьба, всем, кто восстановился на новом форуме, по возможности в старом не болтать! Т.к. эти сообщения больше не перенесутся! Обращаем ваше внимание на то, что пользователи, зарегистрированные после 22-00 4.11.11 автоматически не перенеслись на новый форум! Нужно регистрироваться заново!

[ Новые сообщения · Участники · Правила · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форума: wwc  
Форум мамочек Запорожья » Беременность и роды) ищите нас на новом форуме, информация под шапкой форума » Рассказы о родах » Як ми народжували вдома
Як ми народжували вдома
ЯснаДата: Четверг, 01.07.2010, 08:53 | Сообщение # 1

Ясна
Шевчнківський
активный участник
Сообщений: 343
Статус: Вне дома
Сьогодні, озираючись назад, на день пологів, у мене залишається стійке відчуття великого свята. Ну майже як Новий рік чи День народження в дитинстві. Хоча, коли я розповідаю, що пологи йшли більше двох діб, усі співчутливо хитають головою, дивляться на мене як на великомученицю, і спішать поділитися розповідями, що і вони намучилися в роддомі. Либонь для того, щоб утішити та заспокоїти думкою, що я не одна така на світі.
Думаю, що це дійсно б трохи розрадило мене, якби я народжувала в пологовому будинку. Але я народжувала вдома. Чи як мені видали потім довідку: без медичної допомоги.
Свою першу дитину я народила дев’ять років тому саме з цією з медичною допомогою. Діло йшло під вечір, мене швиденько вклали на ліжко, встромили у вену крапельницю і через півтори години моє дитя вилетіло з мене з усіма побічними задоволеннями, про які хочеться забути як страшний сон.
Відомий англійський вчений, який відстоював право жінки народжувати так, як дано їй природою, Дік-Рід, запитав якось у лікаря-акушера, для чого той стимулював породіллю, хоча в тому не було жодної потреби. „Адже у дитини можуть бути потім проблеми з нервовою системою аж до епілепсії,” – вів він далі. На ці слова лікар відповів, що його завдання провести пологи, а далі вже будуть проблеми педіатрів.
Слова страшні у своїй відвертості, і їх правдивість перевірила на собі не лише я, а і ті десятки матерів, моїх сусідок по лікарняному ліжку.
Говорять, що сьогодні все відбувається інакше. І дійсно, в пологовому будинку мене завірили, що без потреби вони ніяких лікарських засобів не використовують, за певну плату створять комфортні умови перебування після пологів, а також всіляко заохочують партнерські роди. Можу допустити, що багато чого перемінилося за дев’ять років, але є речі, які не мінялися десятки років: казенні стіни, чужі люди, медичні огляди на кріслі, металеві пружинні ліжка, пронизливо-яскраве світло операційної, відбирання дитини в перші хвилини для обмірювання і щеплення...
В якийсь момент я відчула, що не хочу цього. Звісно, переживши подібне один раз, можна перетерпіти всі ці незручності ще раз. Але заради чого? Я виношувала мрію про дитя багато років, ростила його кожною клітинкою свого тіла, кожним порухом своєї душі. Чому в мить нашої зустрічі я маю щось перетерплювати, з чимось змирятися?
І тоді я сказала, що народження дитини – це не страждання і не праця, як прийнято вважати. Це зустріч довгожданого гостя, це свято, яке приходить один-два рази на все життя. І ми почали готуватися до свята.
Якось непомітно, ніби відповідь на наше рішення, з’явився телефон повитухи, яка приймає пологи вдома. На допомогу прийшли сім’ї, які вже народжували вдома, ділилися досвідом, літературою, хорошим настроєм. Ми пройшли дородову підготовку. Сюди входили фізичні вправи в басейні, детальне обговорення перебігу пологів, можливі медичні та юридичні ускладнення і шляхи їх вирішення, список необхідних речей, . Навіть моя восьмирічна донька отримала свої завдання та обов’язки. Окрім суто практичних моментів повитуха засадила мене за ... вишивання.

Чого я боялася, вишиваючи собі оберегову сорочку для пологів? Як прореагують сусіди, якщо я раптом почну кричати, що будемо робити, якщо повитуха буде в цей час на інших родах, чи доведеться їхати в лікарню, якщо я порвуся, чи відійде повністю плацента? Найбільше я переживала за те, що сама не зможу визначити той момент, коли треба буде допомога лікаря. Тут потрібно було повністю довіритися повитусі, а такої довіри в мене не було.
На останнє питання відповідь прийшла сама собою. Пара, яка народжувала до нас, змушена була закінчувати пологи в лікарні де з ними до останнього була і наша повитуха. Матері шістьох дітей дійсно ні до чого ризикувати свободою.
Ну ось, нарешті, всі пелюшки та розпашонки випрано та випрасувано, рушник над дверима з Деревом Роду, який оберігав нас всю вагітність, замінено на Рожаницю, я роблю останній стіжок на рушникові, з яким чоловік поїде запрошувати повитуху, і говорю: „Ну ось ми і готові. Можна народжувати.” Лялечка наша виявила гідну подиву слухняність, і, давши нам відпочити кілька годин, о шостій ранку заявила про свою готовність з’явитися на світ.
Спочатку почали відходити води. По телефону ми отримали перші вказівки від повитухи. Я мала піднятися з ліжка і походити, щоб голівка дитини опустилася нижче, і закрила отвір, через який просочувалися води. Так як навколоплідні води замінюються повністю кілька разів на добу, то з часом їх кількість поновиться знову.

Перейми почалися десь під обід, були слабкими і нерегулярними. На мої стурбовані питання повитуха відповідала лише одне: „Насолоджуйся поки можеш”. До вечора шийка відкрилася лише на два сантиметри. Виявилося, що голівка дитини знаходилася дуже низько, завертала шийку, не даючи їй розкритися. Мою подругу в подібній ситуації відправили на кесарів розтин. Я ж просто час від часу займала потрібну позу, в якій голівка трохи відходила назад, і шийка повільно, але продовжувала розкриватися.
Повитуха навчила мого чоловіка прослуховувати серцебиття нашої лялечки та роботу плаценти. Моя, ще тоді єдина донечка , теж час від часу прикладала вухо до живота, намагаючись виділити серед какофонії звуків сердечко своєї сестрички.
Час минав весело і з користю. Одягнувшись у вишиванки ми провели народні родильні обряди: розв’язування вузликів, обкурювання троїцькими травами, обтирання свяченою водою, відкривання дверцят і шухляд. На столі знаходився образ Бога Велеса, який проводить душі немовлят з потойбічного світу. На вікні та в мене на сорочці червонів образ Рожаниці – матері всього живого і неживого на землі. Так у мріях, молитвах та очікуванні минула перша доба моїх пологів.

На ранок перейми припинилися зовсім. Лялечка наша активно рухалася, показуючи вже трохи наляканій мамі, що з нею все гаразд. Повитуха була спокійна і говорила, що все іде як слід, що моє тіло знає, як для нього найкраще, адже ідеальним здоров’ям я похвалитися не могла, та і вік вже за тридцять. Після другої години ми вийшли прогулятися. Світило яскраве сонечко, сніжок порипував, день був святковий, люди готувалися зустріти Старий Новий рік, а ми чекали на свою зустріч.
Після прогулянки перейми поновилися, я злопала свою останню на наступні півроку шоколадку чоловік готував басейн. В цих турботах минув вечір. Коли матка розкрилася до чотирьох сантиметрів, повитуха дозволила мені зануритися у воду.
Ніч ми провели з чоловіком у двох. Це була одна з найкращих наших ночей. Більшої спорідненості, довіри я до цього ніколи не відчувала. Я буду до кінця віку вдячна повитусі, що вона нічим не порушила наше чекання. Я знала, що рука мого коханого лежить біля правого плеча, і коли б не простягнула руку, вона завжди була там. Те, що я раніше лише відчувала, зараз проявлялося в ньому: мужність, надійність, впевненість. Все це зосередилося у його руці і переливалося в моє тіло під час перейм.

Добавлено (01.07.2010, 09:53)
---------------------------------------------
Добавлено (01.07.2010, 09:48)
---------------------------------------------
Лежачи в басейні я змогла оцінити всі переваги води. Вона вмить розслабляє тіло, і будь які болючі відчуття проходять із закінченням перейми. Без води тіло не має змоги повністю розслабитися, часу на відпочинок не вистачає, тому біль посилюється через утому..
До шостої ранку я проспала в басейні, прокидаючись лише для того, щоб продихати перейму. Вона починалася трохи нижче попереку, розходячись з одної точки вбоки, потім переходила на гобласть копчика і низ живота і закінчувалася всередині на рівні геніталій. Кожен її період подихувався по різному: початок глибоким диханням, середина: швидким через рот, в найбільш болючих місцях – по собачому, висолопивши язик, і кінець – швидким диханням через ніс. Якщо я збивалася з дихання, біль ставав просто нестерпним, я швидко зрозуміла, що краще піднапружитися і дихати, ніж корчитися від болю. Після перейми я засинала, і як розповідав чоловік, навіть умудрялася підхрапувати в ті короткі хвилини перепочинку.
В якийсь момент я відчула, що не можу більше знаходитися у воді. Шийка розкрилася на 8 сантиметрів, а годинник показував, що вже мої пологи перевалили на третю добу.
Я вийшла із басейну і почала хаотично кружляти по оселі. Як потім зрозуміла - це був пошук найвдалішого місця для пологів. Найбільше приглянулися мені вхідні двері, перейми біля них переносилися чомусь набагато легше. Чоловік з повитухою кілька разів відтягували мене на диван, та з дивовижною впертістю, під предлогом, що мені треба до туалету чи попити, я поверталася на це місце.
На якійсь із цих втеч з цього клятого дивана, їм вдалося дотягнути мене лише до порога наступної кімнати. Повитуха здалася, дала команду зачинити двері, чоловік сів на підлогу, підставив свої долоні під мені сідниці, я сіла на них, широко розставивши ноги, а повитуха присіла спереду.
Потуг у мене не було, я просто сильно напружувала низ живота при переймі, так ніби хотіла видихнути взяте перед цим повітря не через ніс, а через піхву. Біль при цьому повністю припинявся.
Від мого голосного сопіння прокинулася донька, яка спала у цій кімнаті. Ми планували, що вона буде присутньою на пологах, проглядали з нею фільми, обговорювали сам процес. Проте, глянувши у її сонні перелякані очі, я наказала вивести її. У мене не було впевненості в собі, сили контролювати свою поведінку не було, а раптом я почну кричати і разом з видом крові це навіки перелякає дівчинку, відверне її від материнства?
Уже через 20 хвилин я жалкувала про своє рішення. Даремно я не довірилася собі, не було ні крику, ні крові, а тільки безмежна цікавість: а що ж там бачать чоловік і повитуха? Чомусь здалося, що у піхву засунули руки і розтягують її в різні боки. Разу з третього я усвідомила, що то мені в два голоси пояснюють, що то вже показалася голівка, і треба тужитися. Я набрала повітря, натужилася і почула, як чоловік вигукнув: „Ой, на мене схоже!” Ледве дочекалася наступної перейми, щоб виштовхнути дитину, а вона як на зло, затримувалася, прийшла слабка, але на наступній наша лялечка нарешті лягла на руки повитусі.
Чоловік бережно опустив мене собі між коліна, повитуха відсмоктала з носика слиз і поклала нашу довгождану гостю мені на груди, прикривши її татовою сорочкою. Здавалося, час зупинився. Ми сиділи вчотирьох на підлозі і дивилися на дитину. Маля майже не плакало, сонно кліпало вічками, і було одночасно таким мужнім і беззахисним. Врешті, повитуха нагадала, що добре було б дізнатися, хто ж до нас прийшов. І дійсно, ми забулися подивитися, хто ж у нас народився. Виявилося, що під татовою сорочкою мирно посапувала Цвітанка.
Трохи пізніше, я знову стала в родову позу, під натужилася і народила плаценту. От тут крові було вдосталь. Мене переклали на диван, повитуха вміло запхнула сосок до рота Цвітанки, вона прийнялася активно смоктати, і трудилася так кілька годин, аж поки не перерізали пуповину.
Про що я думала, лежачи із дитинкою на грудях, і дивлячись на поріг, де щойно народилася Цвітанка?
Я відчувала, що мене страшно обманули. Колсь давно люди в білих халатах крутили мене, кололи, різали-зашивали... Мені до сліз стало шкода себе, і разом з тим тисячі мамочок і малят, яких точно так же були чи будуть обмануті. А потім прийшло почуття гордості: я це зробила!
Двері відчинилися, і цей же поріг переступила старша донечка.
Вона залізла під ковдру і притулилася до мене. Я обняла своїх дівчаток і нарешті відчула: я МАМА!
Повитуха обкладала мене замороженими полуницями, чоловік напував трав"яними відварами, привид лікарні поступово танув перед очима. Я дивилася на Цвітанку і думала, що як добре, що її зараз не торкаються чужі руки, не штрикають в це маленьке тільце голки, не роздирають ці оченятка, щоб залити ліками, не розтягують на дошці для якихось там сантиметрів. Невже їхня точна кількість додасть щастя чи здоров"я?
Кілька місяців я не могла без жалю дивитися на діточок, народжених в лікарні, доки знайомі мамочки не почали сторонитися мене. Мабуть це було не дуже гарно з мого боку.
Ще одним із надзвичайних вражень справила на мене плацента. Судини на ній були схожими на могутнє дерево. Мабуть Дерево Роду на рушниках та писанках змальовувавалися саме з нього.
А потім у мене знову почалися перейми. Почали діяти трави для скорочення матки. Це було щось неймовірне! На грудях у мене Цвітанка, на пузі полуниця, перейми довгі, сильні і з коротким проміжком. Рухатися ніяк, кричати соромно перед дітьми, можна лише дихати. Я жалібно скиглю, що це не справедливо, не чесно, що я стомилася і заслужила на відпочинок.
Через кілька годин ми перерізали пуповинку. Робилося це врочисто, татко приніс книгу, не скажу яку, ми домовилися, що це поки що наша таємниця, повитуха вирвала у мене волосину, скрутила її з червоною ниткою і перев"язала пупочок. Кацнули ножиці, і тепер моя лялечка пивністю самостійна людина.
Нарешті сестричку змогла потримати Дзвінка. Вона стояла, боячись поворухнуися, майже не дихала, і все повторювала, невже це правда, у мене є сестричка?
Я дивилася на свого чоловіка, який підтримував дівчаток, і відчувала безмежну вдячність, що він пережив ці пологи зі мною, допомагав, підримував, оберігав. Душа враз стала великою-великою, і всі якісь негаразди стали негараздоньками, а потів і зовсім загубилися у морі ніжності. І хотілося, щоб це було так завжди.
Так ми дожили до вечора. Повитуха повернулася додому, а ми готувалися до своєї першої ночі тепер уже з двума дітками.




Сообщение отредактировал Ясна - Четверг, 01.07.2010, 08:52
 
ЮличкаДата: Четверг, 01.07.2010, 08:55 | Сообщение # 2

АДМИН
Сообщений: 2299
Статус: Вне дома
очень интересные роды. я б не решилась всёже на такие...
Quote (Ясна)
Через кілька годин ми перерізали пуповинку. Робилося це врочисто, татко приніс книгу, не скажу яку, ми домовилися, що це поки що наша таємниця,

навiщо ця книга ?


По-моему я беременна… меня тошнит от работы и тянет к соленому морю…
zp-mama-ucoz-ua@yandex.ru
 
БлеккиДата: Четверг, 01.07.2010, 09:00 | Сообщение # 3

Анастасия
Хортицкий р-он
свой человек
Сообщений: 484
Статус: Вне дома
ничего себе,я бы тоже не решилась дома рожать

всем удачи

 
chachaДата: Четверг, 01.07.2010, 09:27 | Сообщение # 4

Алёна
Хортицкий
ТАКАЯ-СЯКАЯ
Сообщений: 2679
Статус: Вне дома
Ясна, с ума сойти %) вы отчаянный человек, молодец просто!!! не у каждого хватит смелости на такое, многие из нас перестраховщики. Но на фоне последних событий, которые творятся в наших роддомах я думаю таких людей как вы будет становится все больше!
Здоровья вам и всей вашей семье!!!!!


 
ЯснаДата: Четверг, 01.07.2010, 11:25 | Сообщение # 5

Ясна
Шевчнківський
активный участник
Сообщений: 343
Статус: Вне дома
Юличка,
За традицією пуповину перерізали на якомусь предметі, що мав би визначити долю дитини.
Є батьки. які роблять це на ноутбуці, є які на гітарі 27
Ми перерізали на книзі, яка є для нашої сім"ї важливою.


 
MarinaDYДата: Четверг, 01.07.2010, 12:03 | Сообщение # 6

Марина
Шевчик
активный новичок
Сообщений: 283
Статус: Вне дома
Ясна, роды дома - наше ФСЁ! Рожала первого - воспоминания наилучшие!!! Со вторым пришлось ехать - квартирка-то однокомнатная была - а старшего деть некуда было. Больница - не то и близко!!! Деньги плачены большие, персонал, палата, душ, специалист - так-ото...
О родах дома я не жалею! Рекомендовать никому не стану - дело не шуточное, но сама довольна!


Не смей прощать мне обиды,
Прощенье оно опасно,
Прощенье как разрешенье,
Тебя обижать напрасно...

Рожденый ползать летает с увлечением !

Сообщение отредактировал MarinaDY - Четверг, 01.07.2010, 12:04
 
TanyunyjДата: Четверг, 01.07.2010, 12:03 | Сообщение # 7

Таня
Космос
заинтересованный
Сообщений: 126
Статус: Вне дома
Да уж...почти нет слов...Вы молодец и настоящий герой!А я боюсь,и очень боюсь...Может потому-что пол жизни слушала от мамы в каких муках она меня рожала,а потом еще свекровь,любительница пожаловаться...,а может я просто ищу виноватых dntknw Я так сильно боялась рожать,что мне кажется именно поэтому переносила сынишку,и так тяжело его рожала.И вот сейчас боюсь ужасно...А вы умница!!!


 
ЮличкаДата: Четверг, 01.07.2010, 12:16 | Сообщение # 8

АДМИН
Сообщений: 2299
Статус: Вне дома
Quote (Ясна)
Ми перерізали на книзі, яка є для нашої сім"ї важливою.

як цiкаво)


По-моему я беременна… меня тошнит от работы и тянет к соленому морю…
zp-mama-ucoz-ua@yandex.ru
 
ЯснаДата: Четверг, 01.07.2010, 12:36 | Сообщение # 9

Ясна
Шевчнківський
активный участник
Сообщений: 343
Статус: Вне дома
Quote (Tanyunyj)
я боюсь,и очень боюсь...Может потому-что пол жизни слушала от мамы в каких муках она меня рожала,а потом еще свекровь,любительница пожаловаться...,а может я просто ищу виноватых Я так сильно боялась рожать,что мне кажется именно поэтому переносила сынишку,и так тяжело его рожала.И вот сейчас боюсь ужасно.

Це дійсно можливо. Нецивілізовані жінки взагалі безболісно рожають. А при певній підготовці навіть з оргазмом.
Це ми жертви біблійного: будеш народжувати в муках. Біль при пологах зароджується в нашій голові.


 
margo83Дата: Суббота, 03.07.2010, 00:46 | Сообщение # 10

Мариша
...
~♥ღ♥ МАРГОША ♥ღ♥~
Сообщений: 2697
Статус: Вне дома
Ясна, Ви молодчина!!! Я наврядчи наважусь народжувати другу дитину вдома (плануємо через декілька років подарувати синочку сестричку чи братика), навіть прочитавши багато необхідної літератури dntknw і ознайомившись з вашою історією, страх невідомого завжди буде присутнім...
Пологи вдома - це дуже серйозне рішення, та звичайно ж потребує неабиякої впевненості в своїх силах, позитивного настрою та надзвичайної підготовки до самого процесу!!!
Міцного Вам здоровячка і Вашим діткам!!! 06
 
ТанюсяДата: Воскресенье, 04.07.2010, 10:04 | Сообщение # 11

Татьяна
Коммунарский
опытная мамочка
Сообщений: 833
Статус: Вне дома
Ясна, ВЫ ОБЕ БЕРЕМЕННОСТИ НАБЛЮДАЛИСЬ В В ЖК? знали ли врачи о вашем намерении рожать дома во второй раз? а ваши родственники?


 
ЮляZДата: Пятница, 03.09.2010, 11:47 | Сообщение # 12

Julia
.........
свой человек
Сообщений: 374
Статус: Вне дома
Читала рассказ о родах с большим интересом. Это конечно большое счастье рожать в атмосфере любви и спокойствия! Но сама наверное не решилась бы.
 
MarichkaДата: Пятница, 03.09.2010, 12:15 | Сообщение # 13

Марина
Ленинский
активный участник
Сообщений: 214
Статус: Вне дома
А я еще подумаю, но все же склоняюсь к родам дома, только в воду. Мои знакомые так родили своего малыша, все прошло хорошо.


 
ElamberДата: Понедельник, 20.09.2010, 03:41 | Сообщение # 14

Виктория
Запорожье
Читатель
Сообщений: 40
Статус: Вне дома
Ясна, какая вы умничка! я вами горжусь!
 
Marishka_HappyДата: Понедельник, 20.09.2010, 11:12 | Сообщение # 15

Маша
Коммунаровский
-|ЭнерджайzеR|+
Сообщений: 1420
Статус: Вне дома
Ясна, спасибо за очень интересный рассказ! Вы сильная женщина и муж ваш просто герой! Молодцы!
С хорошей подготовкой я бы может тоже попробовала... после рассказа роды на дому уже не кажутся таким опасным мероприятием...


 
MarishaДата: Среда, 27.10.2010, 07:39 | Сообщение # 16

Марина
Читатель
Сообщений: 10
Статус: Вне дома
Честно говоря, когда читала, то слеза на глазах наворачивались - так трогательно и красиво. Даже немного завидую....и желаю всем, кто решился рожать дом, легких родов и уверенности в себе и своём малыше.
 
arishaДата: Суббота, 06.11.2010, 19:26 | Сообщение # 17

Ирина
Заводский
активный новичок
Сообщений: 72
Статус: Вне дома
Ясна, Действительно,я прослезилась ,когда читала! Вы молодцы! Если бы муж меня поддержал,я бы тоже решилась рожать дома.Но таких мужчин не много! Вы молодцы!

Счастливая мама!

 
VestaДата: Понедельник, 08.11.2010, 12:25 | Сообщение # 18

Ольга
Хортицкий р-н
активный участник
Сообщений: 536
Статус: Вне дома
Ясна, вы правы, что за 9 лет в наших роддомах многое изменилось! Я рожала в 9-й роддоме и была очень довольна и мед. персоналом и тому, что муж был все время со мной. Каждый человек делает свой выбор сам. Если все протекает нормально, никто никому ничего не колит, тем более без согласия самой роженицы. Когда решим подарить 1 му ребенку братика или сестричку буду рожать только в роддоме! Вам удачи и счастья!!!

 
ALENAДата: Понедельник, 08.11.2010, 20:56 | Сообщение # 19

Алена
Орджоникидзевский
активный участник
Сообщений: 499
Статус: Вне дома
Да, ясна это что-то! Вы героиня нашего времени!!! просто супер! B)

 
КотаДата: Вторник, 14.12.2010, 12:00 | Сообщение # 20

Анюта
Шевченковский
заслуженная мамочка
Сообщений: 977
Статус: Вне дома
очень познавательный рассказ! Прочитала на одном дыхании!! Свою доченьку мы родили в 9 роддоме, были семейные роды, ничего не кололи и все прошло хорошо, второго тоже рожала бы в роддоме! Я ужасный паникер и я бы не смогла родить дома, сильно много у меня мыслей на тему, а вдруг это или то?


 
BlizzardДата: Воскресенье, 20.02.2011, 11:05 | Сообщение # 21

Марина Белоус
активный участник
Сообщений: 289
Статус: Вне дома
Прочитала на одном дыхании!
Я всегда отстаиваю право людей на домашние роды во всех спорах и нападках, но знаю,что сама бы не решилась...Для этого нужна такая сила духа и такая безмерная уверенность в своих силах, в силах природы и в том,что всё пройдёт хорошо...что мне пока это не доступно!
А вы с мужем умнички! Вообще первый раз читала про рассказ о родах, в котором присутствуют ещё и какие-то обряды...Было бы очень интересно услышать подробнее.
А вы в Запорожье рожали? Я не знала,что у нас есть тоже духовные акушеры...



 
ЯснаДата: Воскресенье, 20.02.2011, 15:05 | Сообщение # 22

Ясна
Шевчнківський
активный участник
Сообщений: 343
Статус: Вне дома
Blizzard, В у Запоріжжі повитуха приймає пологи вже 19 років.
Сама 5 дітей народжувала вдома.


 
bubochkaДата: Понедельник, 11.04.2011, 22:23 | Сообщение # 23

Kateryna Sergeeva
Запорожская Область
активный новичок
Сообщений: 24
Статус: Вне дома
Вы героиня!преклоняюсь Вашей смелости!я бы не смогла дома рожать! я рожала сутки, но в больнице, и капала капельница и было больно и страшно!!!
 
MadnessДата: Вторник, 26.04.2011, 14:28 | Сообщение # 24

Ирина Ляшенко
Запорожская Область
активный новичок
Сообщений: 35
Статус: Вне дома
Это очень смелый поступок, рожать дома. Молодцы!!!! B) Я немного боюсь за ребеночка, что с ним может что-то случиться... Поэтому будем в роддоме с мужем...

 
неваляшкаДата: Суббота, 07.05.2011, 10:47 | Сообщение # 25

Татьяна
Читатель
Статус: Вне дома
я вообще считаю людей которые придерживаются традиций это настолько духовно богатые люди! и я чесно мечтаю окунуться в такие обычаи хоть одним глазком взглянуть. у нас к сожаление это не то что бы редкость , этого вообще нету! вышиванки я видела только на картинках, ((
 
Форум мамочек Запорожья » Беременность и роды) ищите нас на новом форуме, информация под шапкой форума » Рассказы о родах » Як ми народжували вдома
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Поиск: